1. Use of English • Level 2
Word Formation: Adverbs
10 Questions • 3 Minutes
📖 Lesson: Word Formation: Adverbs
Usually add -LY.
📋 Practice Questions
10 questions from this quiz — preview them here, then take the interactive quiz above. Your full answer review with explanations unlocks when you finish the test.
1. He ran _____ (QUICK).
- Aquickly
- Bquick
- Cquicked
- Dquickness
2. She smiled _____ (HAPPY).
- Ahappily
- Bhappyly
- Chappy
- Dhappiness
3. They waited _____ (PATIENT).
- Apatiently
- Bpatience
- Cpatient
- Dpatients
4. He spoke _____ (LOUD).
- Aloudly
- Bloud
- Cloudness
- Dlouder
5. Drive _____ (CARE).
- Acarefully
- Bcareful
- Ccaring
- Dcare
6. It rained _____ (HEAVY).
- Aheavily
- Bheavyly
- Cheavy
- Dheaviness
7. She sings _____ (BEAUTIFUL).
- Abeautifully
- Bbeautiful
- Cbeauty
- Dbeautify
8. He did it _____ (EASY).
- Aeasily
- Beasyly
- Ceasy
- Dease
9. Listen _____ (ATTENTIVE).
- Aattentively
- Battentive
- Cattention
- Dattend
10. She works _____ (HARD).
- Ahard
- Bhardly
- Charder
- Dharden
🔗 Keep Practicing
✅ Answer Review
Nice work finishing the test — here is every question with the correct answer and explanation.
1. He ran _____ (QUICK).
- Aquickly
- Bquick
- Cquicked
- Dquickness
Correct answer: A) quickly
-ly.
2. She smiled _____ (HAPPY).
- Ahappily
- Bhappyly
- Chappy
- Dhappiness
Correct answer: A) happily
y -> i + ly.
3. They waited _____ (PATIENT).
- Apatiently
- Bpatience
- Cpatient
- Dpatients
Correct answer: A) patiently
-ly.
4. He spoke _____ (LOUD).
- Aloudly
- Bloud
- Cloudness
- Dlouder
Correct answer: A) loudly
-ly.
5. Drive _____ (CARE).
- Acarefully
- Bcareful
- Ccaring
- Dcare
Correct answer: A) carefully
-fully.
6. It rained _____ (HEAVY).
- Aheavily
- Bheavyly
- Cheavy
- Dheaviness
Correct answer: A) heavily
y -> i + ly.
7. She sings _____ (BEAUTIFUL).
- Abeautifully
- Bbeautiful
- Cbeauty
- Dbeautify
Correct answer: A) beautifully
-fully.
8. He did it _____ (EASY).
- Aeasily
- Beasyly
- Ceasy
- Dease
Correct answer: A) easily
y -> i + ly.
9. Listen _____ (ATTENTIVE).
- Aattentively
- Battentive
- Cattention
- Dattend
Correct answer: A) attentively
-ly.
10. She works _____ (HARD).
- Ahard
- Bhardly
- Charder
- Dharden
Correct answer: A) hard
Trick! 'Hardly' means barely. 'Hard' is the adverb.