2. Reading Logic • Level 3
Logic: Writer's Tone
10 Questions • 3 Minutes
📖 Lesson: Logic: Writer's Tone
Positive, Negative, Neutral.
📋 Practice Questions
10 questions from this quiz — preview them here, then take the interactive quiz above. Your full answer review with explanations unlocks when you finish the test.
1. It was a disaster.
The event was a disaster.
- ANegative
- BPositive
- CNeutral
- D-
2. It was wonderful.
The food was wonderful.
- APositive
- BNegative
- CNeutral
- D-
3. The car is red.
The car is red.
- ANeutral
- BPositive
- CNegative
- D-
4. I hate this.
I hate this place.
- ANegative
- BPositive
- CNeutral
- D-
5. Best day ever!
Best day ever!
- APositive
- BNegative
- CNeutral
- D-
6. He is 5ft tall.
He is 5ft tall.
- ANeutral
- BPositive
- CNegative
- D-
7. What a waste of time.
What a waste of time.
- ANegative
- BPositive
- CNeutral
- D-
8. Highly recommended.
Highly recommended.
- APositive
- BNegative
- CNeutral
- D-
9. It opened in 1990.
It opened in 1990.
- ANeutral
- BPositive
- CNegative
- D-
10. Terrible service.
Terrible service.
- ANegative
- BPositive
- CNeutral
- D-
🔗 Keep Practicing
✅ Answer Review
Nice work finishing the test — here is every question with the correct answer and explanation.
1. It was a disaster.
The event was a disaster.
- ANegative
- BPositive
- CNeutral
- D-
Correct answer: A) Negative
Critical.
2. It was wonderful.
The food was wonderful.
- APositive
- BNegative
- CNeutral
- D-
Correct answer: A) Positive
Praising.
3. The car is red.
The car is red.
- ANeutral
- BPositive
- CNegative
- D-
Correct answer: A) Neutral
Factual.
4. I hate this.
I hate this place.
- ANegative
- BPositive
- CNeutral
- D-
Correct answer: A) Negative
Hate.
5. Best day ever!
Best day ever!
- APositive
- BNegative
- CNeutral
- D-
Correct answer: A) Positive
Excited.
6. He is 5ft tall.
He is 5ft tall.
- ANeutral
- BPositive
- CNegative
- D-
Correct answer: A) Neutral
Fact.
7. What a waste of time.
What a waste of time.
- ANegative
- BPositive
- CNeutral
- D-
Correct answer: A) Negative
Critical.
8. Highly recommended.
Highly recommended.
- APositive
- BNegative
- CNeutral
- D-
Correct answer: A) Positive
Praising.
9. It opened in 1990.
It opened in 1990.
- ANeutral
- BPositive
- CNegative
- D-
Correct answer: A) Neutral
Fact.
10. Terrible service.
Terrible service.
- ANegative
- BPositive
- CNeutral
- D-
Correct answer: A) Negative
Critical.