3. Collocations • Level 2
Time Idioms
10 Questions • 3 Minutes
📖 Lesson: Time Idioms
Once in a blue moon
- Meaning: Very rarely.
Kill time
- Meaning: Do something while waiting.
Time flies
- Meaning: Time passes very quickly.
Better late than never
- Meaning: It is better to arrive late than not at all.
📋 Practice Questions
10 questions from this quiz — preview them here, then take the interactive quiz above. Your full answer review with explanations unlocks when you finish the test.
1. Once in a blue _____.
- Amoon
- Bsky
- Csun
- Dstar
2. _____ flies.
- ATime
- BClock
- CHour
- DMinute
3. Just in _____.
- Atime
- Bcase
- Cline
- Dplace
4. Kill _____.
- Atime
- Bclock
- Chour
- Dminute
5. Waste of _____.
- Atime
- Bmoney
- Ceffort
- Dlife
6. Better late than _____.
- Anever
- Bever
- Calways
- Dforever
7. Around the _____.
- Aclock
- Btime
- Chour
- Dwatch
8. Call it a _____.
- Aday
- Bnight
- Ctime
- Dmoment
9. In the nick of _____.
- Atime
- Bmoment
- Csecond
- Dhour
10. Long time no _____.
- Asee
- Bhear
- Cwatch
- Dlook
🔗 Keep Practicing
✅ Answer Review
Nice work finishing the test — here is every question with the correct answer and explanation.
1. Once in a blue _____.
- Amoon
- Bsky
- Csun
- Dstar
Correct answer: A) moon
Rarely.
2. _____ flies.
- ATime
- BClock
- CHour
- DMinute
Correct answer: A) Time
Passes quickly.
3. Just in _____.
- Atime
- Bcase
- Cline
- Dplace
Correct answer: A) time
Before too late.
4. Kill _____.
- Atime
- Bclock
- Chour
- Dminute
Correct answer: A) time
Wait.
5. Waste of _____.
- Atime
- Bmoney
- Ceffort
- Dlife
Correct answer: A) time
Useless.
6. Better late than _____.
- Anever
- Bever
- Calways
- Dforever
Correct answer: A) never
Arrive late is ok.
7. Around the _____.
- Aclock
- Btime
- Chour
- Dwatch
Correct answer: A) clock
24/7.
8. Call it a _____.
- Aday
- Bnight
- Ctime
- Dmoment
Correct answer: A) day
Stop working.
9. In the nick of _____.
- Atime
- Bmoment
- Csecond
- Dhour
Correct answer: A) time
Just in time.
10. Long time no _____.
- Asee
- Bhear
- Cwatch
- Dlook
Correct answer: A) see
Haven't seen you.