2. Phrasal Verbs • Level 2
Phrasal Verbs: PUT
10 Questions • 3 Minutes
📖 Lesson: Phrasal Verbs: PUT
Put Off
- To postpone/delay.
- "Don't *put off* your homework."
Put Up With
- To tolerate/accept something annoying.
- "I can't *put up with* this noise."
Put On
- To dress/wear.
- "*Put on* your coat."
📋 Practice Questions
10 questions from this quiz — preview them here, then take the interactive quiz above. Your full answer review with explanations unlocks when you finish the test.
1. Never _____ till tomorrow.
- Aput off
- Bput on
- Cput up
- Dput down
2. _____ your coat.
- APut on
- BPut off
- CPut up
- DPut down
3. I can't _____ his noise.
- Aput up with
- Bput off
- Cput on
- Dput down
4. Please _____ your hand.
- Aput up
- Bput off
- Cput on
- Dput down
5. _____ the gun!
- APut down
- BPut off
- CPut on
- DPut up
6. They _____ the fire.
- Aput out
- Bput off
- Cput on
- Dput up
7. Can you _____ me _____ for the night?
- Aput / up
- Bput / off
- Cput / on
- Dput / down
8. She _____ weight.
- Aput on
- Bput off
- Cput up
- Dput down
9. Don't _____ him _____.
- Aput / down
- Bput / off
- Cput / on
- Dput / up
10. I'll _____ a good word for you.
- Aput in
- Bput off
- Cput on
- Dput up
🔗 Keep Practicing
✅ Answer Review
Nice work finishing the test — here is every question with the correct answer and explanation.
1. Never _____ till tomorrow.
- Aput off
- Bput on
- Cput up
- Dput down
Correct answer: A) put off
Postpone.
2. _____ your coat.
- APut on
- BPut off
- CPut up
- DPut down
Correct answer: A) Put on
Wear.
3. I can't _____ his noise.
- Aput up with
- Bput off
- Cput on
- Dput down
Correct answer: A) put up with
Tolerate.
4. Please _____ your hand.
- Aput up
- Bput off
- Cput on
- Dput down
Correct answer: A) put up
Raise.
5. _____ the gun!
- APut down
- BPut off
- CPut on
- DPut up
Correct answer: A) Put down
Drop.
6. They _____ the fire.
- Aput out
- Bput off
- Cput on
- Dput up
Correct answer: A) put out
Extinguish.
7. Can you _____ me _____ for the night?
- Aput / up
- Bput / off
- Cput / on
- Dput / down
Correct answer: A) put / up
Host.
8. She _____ weight.
- Aput on
- Bput off
- Cput up
- Dput down
Correct answer: A) put on
Gained.
9. Don't _____ him _____.
- Aput / down
- Bput / off
- Cput / on
- Dput / up
Correct answer: A) put / down
Insult/Criticize.
10. I'll _____ a good word for you.
- Aput in
- Bput off
- Cput on
- Dput up
Correct answer: A) put in
Recommend.