2. Phrasal Verbs • Level 1
Phrasal Verbs: GO
10 Questions • 3 Minutes
📖 Lesson: Phrasal Verbs: GO
Go On
- To continue.
- "Please *go on* reading."
Go Off
- Explode (Bomb). "The bomb *went off*."
- Ring (Alarm). "My alarm *goes off* at 6."
- Go bad (Food). "The milk *went off*."
Go Over
- To review/check details.
- "Let's *go over* the plan."
📋 Practice Questions
10 questions from this quiz — preview them here, then take the interactive quiz above. Your full answer review with explanations unlocks when you finish the test.
1. Please _____ reading.
- Ago on
- Bgo off
- Cgo over
- Dgo out
2. The bomb _____.
- Awent off
- Bwent on
- Cwent over
- Dwent out
3. The milk has _____.
- Agone off
- Bgone on
- Cgone over
- Dgone out
4. Let's _____ the plan again.
- Ago over
- Bgo on
- Cgo off
- Dgo out
5. The lights _____.
- Awent out
- Bwent off
- Cwent on
- Dwent over
6. He _____ walking.
- Awent on
- Bwent off
- Cwent over
- Dwent out
7. The alarm _____ at 6.
- Awent off
- Bwent on
- Cwent over
- Dwent out
8. That color doesn't _____ your eyes.
- Ago with
- Bgo on
- Cgo off
- Dgo over
9. Prices are _____.
- Agoing up
- Bgoing on
- Cgoing off
- Dgoing over
10. I don't _____ football.
- Ago in for
- Bgo on
- Cgo off
- Dgo over
🔗 Keep Practicing
✅ Answer Review
Nice work finishing the test — here is every question with the correct answer and explanation.
1. Please _____ reading.
- Ago on
- Bgo off
- Cgo over
- Dgo out
Correct answer: A) go on
Continue.
2. The bomb _____.
- Awent off
- Bwent on
- Cwent over
- Dwent out
Correct answer: A) went off
Exploded.
3. The milk has _____.
- Agone off
- Bgone on
- Cgone over
- Dgone out
Correct answer: A) gone off
Gone bad.
4. Let's _____ the plan again.
- Ago over
- Bgo on
- Cgo off
- Dgo out
Correct answer: A) go over
Review.
5. The lights _____.
- Awent out
- Bwent off
- Cwent on
- Dwent over
Correct answer: A) went out
Stopped shining.
6. He _____ walking.
- Awent on
- Bwent off
- Cwent over
- Dwent out
Correct answer: A) went on
Continued.
7. The alarm _____ at 6.
- Awent off
- Bwent on
- Cwent over
- Dwent out
Correct answer: A) went off
Rang.
8. That color doesn't _____ your eyes.
- Ago with
- Bgo on
- Cgo off
- Dgo over
Correct answer: A) go with
Match.
9. Prices are _____.
- Agoing up
- Bgoing on
- Cgoing off
- Dgoing over
Correct answer: A) going up
Increasing.
10. I don't _____ football.
- Ago in for
- Bgo on
- Cgo off
- Dgo over
Correct answer: A) go in for
Like/Participate.