3. Collocations • Level 1
Collocations: HAVE
10 Questions • 3 Minutes
📖 Lesson: Collocations: HAVE
Daily Routine
- Have breakfast / lunch / dinner.
- Have a shower / bath.
- Have a rest / sleep.
Events & Experiences
- Have a party.
- Have a meeting.
- Have fun / a good time.
- Have a problem.
Physical
- Have a baby.
- Have a headache / cold.
- Have a haircut.
📋 Practice Questions
10 questions from this quiz — preview them here, then take the interactive quiz above. Your full answer review with explanations unlocks when you finish the test.
1. Let's _____ a party.
- Ahave
- Bmake
- Cdo
- Dget
2. I need to _____ a shower.
- Ahave
- Bmake
- Cdo
- Dget
3. Did you _____ fun?
- Ahave
- Bmake
- Cdo
- Dget
4. I _____ a headache.
- Ahave
- Bmake
- Cdo
- Dget
5. We _____ breakfast at 8.
- Ahave
- Bmake
- Cdo
- Dget
6. _____ a seat, please.
- AHave
- BMake
- CDo
- DGet
7. I _____ no idea.
- Ahave
- Bmake
- Cdo
- Dget
8. Let's _____ a look.
- Ahave
- Bmake
- Cdo
- Dget
9. She _____ a baby.
- Ahad
- Bmade
- Cdid
- Dgot
10. _____ a nice day!
- AHave
- BMake
- CDo
- DGet
🔗 Keep Practicing
✅ Answer Review
Nice work finishing the test — here is every question with the correct answer and explanation.
1. Let's _____ a party.
- Ahave
- Bmake
- Cdo
- Dget
Correct answer: A) have
Host.
2. I need to _____ a shower.
- Ahave
- Bmake
- Cdo
- Dget
Correct answer: A) have
Wash.
3. Did you _____ fun?
- Ahave
- Bmake
- Cdo
- Dget
Correct answer: A) have
Enjoy.
4. I _____ a headache.
- Ahave
- Bmake
- Cdo
- Dget
Correct answer: A) have
Suffer.
5. We _____ breakfast at 8.
- Ahave
- Bmake
- Cdo
- Dget
Correct answer: A) have
Eat.
6. _____ a seat, please.
- AHave
- BMake
- CDo
- DGet
Correct answer: A) Have
Sit.
7. I _____ no idea.
- Ahave
- Bmake
- Cdo
- Dget
Correct answer: A) have
Know.
8. Let's _____ a look.
- Ahave
- Bmake
- Cdo
- Dget
Correct answer: A) have
Check.
9. She _____ a baby.
- Ahad
- Bmade
- Cdid
- Dgot
Correct answer: A) had
Gave birth.
10. _____ a nice day!
- AHave
- BMake
- CDo
- DGet
Correct answer: A) Have
Wish.