3. Collocations • Level 1
Collocations: GO
10 Questions • 3 Minutes
📖 Lesson: Collocations: GO
Activities (-ING)
- Go shopping.
- Go swimming / running / fishing.
Directions/Movement
- Go home. (No 'to').
- Go abroad.
- Go straight on.
Becoming (Change of State)
- Go bald.
- Go crazy.
- Go blind.
- Go bad (Food).
📋 Practice Questions
10 questions from this quiz — preview them here, then take the interactive quiz above. Your full answer review with explanations unlocks when you finish the test.
1. Let's _____ shopping.
- Ago
- Bdo
- Cmake
- Dget
2. I want to _____ home.
- Ago
- Bget
- Cmake
- Ddo
3. He is _____ bald.
- Agoing
- Bgetting
- Cmaking
- Ddoing
4. _____ away!
- AGo
- BGet
- CMake
- DDo
5. Don't _____ crazy.
- Ago
- Bget
- Cmake
- Ddo
6. The milk went _____.
- Abad
- Bwrong
- Coff
- Dout
7. _____ straight on.
- AGo
- BGet
- CMake
- DDo
8. Let's _____ for a walk.
- Ago
- Bget
- Cmake
- Ddo
9. She went _____ (blind/deaf).
- Ablind
- Bsee
- Chear
- Dwatch
10. _____ to sleep.
- AGo
- BGet
- CMake
- DDo
🔗 Keep Practicing
✅ Answer Review
Nice work finishing the test — here is every question with the correct answer and explanation.
1. Let's _____ shopping.
- Ago
- Bdo
- Cmake
- Dget
Correct answer: A) go
Activity.
2. I want to _____ home.
- Ago
- Bget
- Cmake
- Ddo
Correct answer: A) go
Return.
3. He is _____ bald.
- Agoing
- Bgetting
- Cmaking
- Ddoing
Correct answer: A) going
Becoming.
4. _____ away!
- AGo
- BGet
- CMake
- DDo
Correct answer: A) Go
Leave.
5. Don't _____ crazy.
- Ago
- Bget
- Cmake
- Ddo
Correct answer: A) go
Become.
6. The milk went _____.
- Abad
- Bwrong
- Coff
- Dout
Correct answer: A) bad
Spoiled.
7. _____ straight on.
- AGo
- BGet
- CMake
- DDo
Correct answer: A) Go
Direction.
8. Let's _____ for a walk.
- Ago
- Bget
- Cmake
- Ddo
Correct answer: A) go
Activity.
9. She went _____ (blind/deaf).
- Ablind
- Bsee
- Chear
- Dwatch
Correct answer: A) blind
Lost sight.
10. _____ to sleep.
- AGo
- BGet
- CMake
- DDo
Correct answer: A) Go
Sleep.