5. Advanced • Level 1
Question Tags
10 Questions • 3 Minutes
📖 Lesson: Question Tags
Definition
Small questions at the end of a sentence to check agreement.
The Polarity Rule
- Positive Sentence -> Negative Tag. ("It is cold, *isn't it?*")
- Negative Sentence -> Positive Tag. ("It isn't cold, *is it?*")
Auxiliary Verbs
- Use the same auxiliary as the sentence.
- "She has gone, hasn't she?"
- "You can swim, can't you?"
No Auxiliary?
- Use Do/Does/Did.
- "You like pizza, don't you?"
📋 Practice Questions
10 questions from this quiz — preview them here, then take the interactive quiz above. Your full answer review with explanations unlocks when you finish the test.
1. It's cold, _____?
- Ais it
- Bisn't it
- Cdoes it
- Ddoesn't it
2. You don't like coffee, _____?
- Ado you
- Bdon't you
- Care you
- Daren't you
3. She is a doctor, _____?
- Ais she
- Bisn't she
- Cdoes she
- Ddoesn't she
4. They went to Paris, _____?
- Adid they
- Bdidn't they
- Cdo they
- Ddon't they
5. He hasn't arrived, _____?
- Ahas he
- Bhasn't he
- Cdid he
- Ddidn't he
6. You can swim, _____?
- Acan you
- Bcan't you
- Cdo you
- Ddon't you
7. Let's go, _____?
- Awill we
- Bshall we
- Cdo we
- Dlet we
8. I am late, _____?
- Aam I not
- Baren't I
- Camn't I
- Dam I
9. Don't do that, _____?
- Awill you
- Bdo you
- Cdid you
- Dwon't you
10. Everyone is here, _____?
- Ais he
- Bare they
- Cisn't he
- Daren't they
🔗 Keep Practicing
✅ Answer Review
Nice work finishing the test — here is every question with the correct answer and explanation.
1. It's cold, _____?
- Ais it
- Bisn't it
- Cdoes it
- Ddoesn't it
Correct answer: B) isn't it
Pos -> Neg.
2. You don't like coffee, _____?
- Ado you
- Bdon't you
- Care you
- Daren't you
Correct answer: A) do you
Neg -> Pos.
3. She is a doctor, _____?
- Ais she
- Bisn't she
- Cdoes she
- Ddoesn't she
Correct answer: B) isn't she
Pos -> Neg.
4. They went to Paris, _____?
- Adid they
- Bdidn't they
- Cdo they
- Ddon't they
Correct answer: B) didn't they
Past Simple tag.
5. He hasn't arrived, _____?
- Ahas he
- Bhasn't he
- Cdid he
- Ddidn't he
Correct answer: A) has he
Present Perfect tag.
6. You can swim, _____?
- Acan you
- Bcan't you
- Cdo you
- Ddon't you
Correct answer: B) can't you
Modal tag.
7. Let's go, _____?
- Awill we
- Bshall we
- Cdo we
- Dlet we
Correct answer: B) shall we
Let's -> Shall we.
8. I am late, _____?
- Aam I not
- Baren't I
- Camn't I
- Dam I
Correct answer: B) aren't I
Special form for I am.
9. Don't do that, _____?
- Awill you
- Bdo you
- Cdid you
- Dwon't you
Correct answer: A) will you
Imperative tag.
10. Everyone is here, _____?
- Ais he
- Bare they
- Cisn't he
- Daren't they
Correct answer: D) aren't they
Everyone -> They.